Hvornår skal jeg benytte mig af inkasso service?

19 oktober 2021 Astrid Pedersen

editorial

Inkasso service er en service til dig som oplever problemer med dårlige betalere. Du kan vælge at kontakte et inkassofirma som kan hjælpe dig med at inddrive gæld fra kunder som ikke betaler deres regninger.

Når du overlader opgaven med inddrivelse af gæld fra kunder til et professionelt inkassofirma slipper du selv for at skulle udføre det hårde og tidskrævende arbejde. Dit inkassofirma vil varetage al kontakt til kunden – og giver ikke op før dine penge er inddrevet.

Med et inkassofirma til hjælp undgår du således at skulle bruge kostbar tid og energi på at ringe eller skrive til kunden, eller i sidste instans at slæbe ham eller hende i fogedretten. Dette klarer dit inkassofirma hvis det skulle komme så vidt. Og du vil altid være sikker på at få dine penge.

Hvordan fungerer inkasso service?

Når du benytter dig af inkasso service kan det foregå efter forskellige modeller. Har du ikke så mange kunder, og skal du bare have kradset penge ind fra en enkelt dårlig betaler i ny og næ, kan du formedelst en vis procentdel af det skyldige beløb få dit inkassofirma til at overtage gælden.

Det betyder at du får dine penge minus denne del. Så er dit mellemværende med kunden ude af verden, og eksisterer fremover kun mellem inkassofirmaet og kunden.

Inkasso service på abonnement

En anden måde hvorpå inkasso service kan fungere er som en abonnements baseret ordning. Her betaler du dit inkassofirma et fast beløb for at håndtere alle dine inkasso sager. Denne løsning er ideel for virksomheden som har mange kunder og ofte stifter bekendtskab med dårlige betalere.

Et af de mere velrenommerede inkassofirmaer i Danmark er Debtia A/S. Hos Debtia A/S kan du som kunde for et fast månedligt beløb få hjælp til alle dine inkasso sager.

Læs mere på debtia.dk.

Flere Nyheder