Professionel gulvafslibning i Hillerød – for det flotteste resultat

12 April 2019 Astrid Pedersen

editorial

Flotte og levende trægulve, som lyser hele boligen op, kommer ikke af sig selv. Træ er et organisk materiale, som kræver pleje og vedligeholdelse – især hvis det er behandlet med en af de ikke forseglende behandlings former. Det kan for eksempel være olie eller sæbe.

Ved en oliebehandling gnides fed olie ned i gulvbrædderne efter gulvafslibningen, og holder gulvet hydreret og sundt. En oliebehandling fremhæver træets årer og knaster, og kan samtidig tone gulvet i en anden farve eller en dybere nuance af den eksisterende farve. Forskellen på et sort olieret gulv og et gulv, som er malet med sort maling, er, at ved oliebehandling skinner træets særlige karakteristika igennem, hvor træet er 100% dækket og forseglet, når det er blevet malet. Og et olieret gulv vil kræve vask med særlig træsæbe, som vedligeholder oliebehandlingen.

Sæbehandlede trægulve – de smukkeste og mest krævende gulve

En anden form for ikke forseglende behandling er den populære sæbebehandling. Ved en sæbebehandling arbejdes sæben ned i træværket, og danner her en beskyttende hinde i overfladen. Samtidig lysnes gulvet op til flere toner, og får de smukkeste ensartet overflade samt et nærmest magisk hvidligt skær.

Det sidste skyldes, at sæben indeholder et hvidt pigment, som går i forbindelse med træets fibre og bleger overfladen på naturlig vis. Den beskyttende hinde slides dog bort med tiden, og derfor er det vigtigt, at du holder det sæbebehandlede trægulv ved lige med hyppig gulvvask med sæbe, som styrker den beskyttende hinde, og holder trægulvet flot og lyst.

Dit slidte trægulv kan blive flot igen med en grundig gulvafslibning

Du skal dog ikke fortvivle, hvis dit smukke, sæbebehandlede trægulv begynder at udvise tegn på slid. En professionel gulvmand kan hurtigt få den slidte overflade pæn igen – og med en ny sæbebehandling bliver dit trægulv smukt som før! Få et godt tilbud på en billig gulvafslibning på https://gkservice.dk/gulvafslibning-hilleroed/ 

More articles