Værd at vide, når du skal købe brugte biler på Lolland

25 august 2020 Lotte Hindsberg

Hvis du har planer om at købe en ny brugt bil er der flere ting som det er en god ide at være opmærksom på inden du underskriver købsaftalen. Det glæder både hvis du køber bilen hos en privatperson eller en forhandler.

Hvis du f.eks. leder efter brugte biler på Lolland er det en god ide at tage bilen på en lang tur, både rundt på de stille landeveje, men den skal også en tur ind i byen. Det er ikke nok at du bare køre en lille kort tur. Det skal være mindst en halv time for at du får et godt kendskab til bilen. Ellers ved du blot at bilen kan starte, når du drejer nøglen. 

Lav et forbehold

Hvis du besøger en brugtvognsforhandler, så start med at tag et kig på hans biler generelt. Ser de pæne og velholdte ud, er der stor sandsynlighed for at det vil din også være. Hvis det ikke er muligt at få en uvildig mekaniker til at gennemgå bilen inden du køber den, så husk at få lavet et forbehold, at hvis mekanikeren efterfølgende finder fejl skal du enten have lavet fejlen eller have penge retur. At en bil er nysynet betyder ikke at den er fejlfri, blot at den er lovlig at køre i. Har du ikke lavet forbehold har du købt bilen som beset.

Tjek biltypens typiske fejl

Inden du overhoved besøger en sælger af en bil, er det en god ide at indhente information om selve bilen. Hvilke fejl har bilen typisk og er det fejl der er nemme og billige at få repareret eller er det fejl, der typisk vil koste en mindre bondegård at få ordnet.

Er det fejl der er dyre skal du enten kigge efter en anden type bil eller også skal det afspejle salgsprisen.

Flere nyheder