Tre klassikere fra 1970’erne og 1980’erne, der stadig holder

03 January 2019 Emilie Ann Jacobsen
image

Mange af os har det med kun at se fremad, når vi skal finde noget mad at sætte på middagsbordet. Vi ser kun på, hvad der er populært at spise lige nu. Der er dog mange lækre retter, der er gået lidt i glemmebogen, selvom de stadig holder. Det gælder ikke mindst, hvis du har børn. Der kan det være virkelig sjovt for dig at servere din barndomsretter for dem. 

Vi kommer her med tre bud på retter fra 1970’erne og 1980’erne, der stadig holder. Artiklen er skrevet i samarbejde med dk-kogebogen.dk. En online kogebog, hvor du selvfølgelig kan finde alle opskrifterne til de retter, vi nævner. 

1. Kylling i karry

Først og fremmest er det en god ide for dig, at du overvejer at servere kylling i karry. Det er en både nem og smagfuld ret, hvilket gør den oplagt som en hverdagsret. Lav en stor portion, så I har til flere dage. Den lækre sovs med flødeost er helt sikkert noget, som både børn og voksne vil kunne lide. 

2. Flødekartofler

En anden ret er den altid populære flødekartofler. En ret, der egentlig ikke er gået af mode, men som der bliver set lidt ned på. Hvorfor må man spørge sig selv? Kombinationen af fløde og kartofler smelter jo i munden og er et hit hos både store og små. Hvorfor ikke gå med det, der virker – også selvom det er lidt kitsch?

3. Rejecocktail

En tredje ret, der er bliver anset for at være ret så kitsch er rejecocktailen. Den gik sin sejrsgang gennem landet i 1970’erne og 1980’erne, og derefter har de fleste prøvet at fortrænge den. Det er dog ærgerligt, da det er en super nem forret, der samtidig er meget smagfuld. Vil du servere en retromiddag for venner eller familie, er den et must. 

More articles