Skift bilrude – og tage dem alle sammen med!

Når man tænker på fænomenet “skift bilrude”, så antager de fleste, at der er tale om frontrude eller forruden, som man også kalder den, på en bil.

Det er da også størstedelen af tilfældene, at man skal fjerne denne rude på en bil, når der skal foretages skift af en bilrude på en bil, for det er den rude, der det meste af tiden er mest udsat.

Det er den, der vender fremad, når man kører, fordi den tager imod alt af vind, vejr og insekter, som man så skal sprøjte af med midler, som vinduesviskerne kan efterlade mærker efter.

Dog er det til at fjerne den slags skavanker relativt let, hvis man bruger nogle skrappe midler og husker at køre bilen til vask relativt jævnligt.

Men der er også andre tilfælde, hvor man må sande, at der skal mere til end bare at vaske forruden: Det kan være ved, at der er kommet stenslag på den, så man er nødt til at reparere på ruden.

Nogle gange er man så uheldig, at de stenslag måske har sat sig så dybt, at det ikke er nok at reparere på ruden, eller man allerede har fået revner i den, eller – endnu værre – noget har penetreret sig igennem ruden, så den er praktisk talt ødelagt.

Så er man jo nødt til at udskifte ruden med en model, der virker.

Men nogle gange kan det også blive nødvendigt at udskifte de andre ruder på bilen, for selvom frontruden generelt er hårdest udsat, så kan de andre ruder også blive ramt af stenslag med videre.

Er man ligefrem ude i, at man vil udskifte ruderne til nogle andre typer, så er man jo også nødt til at udskifte dem alle sammen i samme omgang.

Det sker sjældent, at alle ruder er blevet beskadigede i samme omfang, men det ses da.