Hvordan får man venner i skolen?

10 February 2023 Anders Hansen

Det kan være svært at få venner i skolen, især hvis du starter på en ny privatskole i Rødovre eller går i en ny klasse. Men der er nogle gennemprøvede metoder, der kan hjælpe alle med at skabe forbindelser og opbygge varige relationer med andre elever.

Det første skridt til at få venner i skolen er simpelthen at lære de mennesker, der er omkring dig, at kende. Det betyder, at du skal præsentere dig selv og indlede samtaler, deltage i aktiviteter i klassen og deltage i aktiviteter uden for undervisningen som sportshold og klubber. Stil åbne spørgsmål om deres interesser, og vær ikke bange for at dele dine egne lidenskaber med dem.

Find også fælles fodslag mellem dig og potentielle venner – f.eks. fælles klasser eller lignende aktiviteter efter skoletid – så det er lettere at finde emner at tale om. Ved at vise interesse for andre mennesker og deres hobbyer er der større sandsynlighed for, at du får en forbindelse med dem.

Privatskole rødovre

Lav noget sammen i skolen

En anden måde at få venner på er ved at deltage i skolearrangementer som sportsdage eller sociale arrangementer – det er en god måde at møde nye mennesker uden for din klasse på. Deltagelse i gruppeaktiviteter kan også være med til at bryde isen, da det er lettere at starte samtaler, når man er involveret i noget, som alle nyder.

Endelig skal du være tålmodig, når det gælder om at få venner i skolen – det tager tid og tålmodighed at skabe relationer, så du skal ikke forvente øjeblikkelige resultater. Husk, at alle har forskellige interesser, livserfaringer og personligheder; nogle er måske mere åbne for venskaber end andre. Men hvis du viser oprigtig interesse og bliver ved med at vise dig frem, der større sandsynlighed for, at du finder venner, der passer til dig.

Det kan være svært at få venner i skolen, men hvis du tager dig tid til at lære folk at kende og finder fælles fodslag mellem dig og andre elever, er det muligt at opbygge stærke relationer, der holder i årevis.

More articles