Find en dygtig tandlæge i dit nærområde

11 december 2018 Astrid Pedersen
Find en dygtig tandlæge i dit nærområde

Et tandlægebesøg er sjældent nogen særskilt fornøjelse. Ud over det, at man som patient sidder fuldstændig hjælpeløs i en tandlæge stol, imens tandlæge og klinikassistent piller én i munden, er der også en vis bekymring behæftet med et tandeftersyn. Tænk, hvis tandlægen finder ud af, at der skal udføres en omfattende behandling som – ud over at medføre et vist fysisk ubehag – også bliver dyrt og tidkrævende.

For mennesker med decideret tandlægeskræk, er tanken om at skulle til tandlæge helt og aldeles ulidelig. Dette fører til, at disse mennesker måske aldrig får opdaget eventuelle sygdomme i tænder, tandkød og mundhule i tide, og først kommer under behandling, når skaden er så omfattende, at en eller flere tænder ikke står til at redde. Og det er da virkelig ærgerligt hvis dette kunne have været forhindret med et årligt eftersyn.

Vælg en tandlæge med indlevelse og forståelse

Hører du til den kategori, som bliver ved med at udskyde tandlæge besøget i det uendelige, bør du tage mod til dig og kontakte din lokale tandlæge klinik. Mange klinikker har fleksible åbningstider, så du ikke behøver at bekymre dig om at skulle booke tandlæge aftaler midt i arbejdstiden. Du bør gøre din research grundigt, således at du fra begyndelsen finder den rette tandlæge.

En tandlæge bør være rustet til at håndtere flere forskellige typer patienter, såvel den selvsikre og frygtløse, som den nervøse og patienten med tandlægeskræk, som nærmest kan være lammet af angst. En dygtig go kompetent tandlæge er ikke alene dygtig til sit fag – han eller hun er også empatisk samt forstående og lydhør over for patienternes problemer og behov.

Plus1 – din lokale tandlæge med erfaring inden for tandlægeskræk

Har du problemer med angst for at gå til tandlæge, kan du tage et kig på hjemmesiden plus1.dk. Her finder du dygtige tandlæger, tandplejere og klinikassistenter, som er særligt opmærksomme på patienter med tandlægeskræk.

Flere nyheder