Find den perfekte cap, der passer dig

06 september 2021 Jens Bomholt

Caps. Et ord der indeholder mange betydninger og mange forskellige stilarter. Engang var caps – eller kasketter – forbeholdt en lille afgrænset målgruppe som for eksempel skatere eller rappere. Sådan er det slet ikke længere.

I dag ser man caps overalt i bybilledet både herhjemme i Danmark, og uanset hvor man ellers rejser hen. 

En kasket kan både være passende, når man skal ud af døren og på arbejde, til fest eller andre udvalgte lejligheder. Kasketten kan også være den naturlige følgesvend i mere afslappende rammer, når man blot befinder sig derhjemme.

Udvalget er enormt, når det kommer til caps. De kommer i alle farver, størrelser, med og uden logo, skrift og billeder. Der findes et valg af mærker og brands, der laver kasketter og caps til alle tænkelige målgrupper. 

Kasketter har en lang historie

Det er ikke noget nyt, at man har brugt kasketter og caps. Denne form for hovedbeklædning har en årelang historie og startede – som så mange andre ting fra modeindustrien, populærkulturen og underholdningsbranchen – i USA, hvor arbejderbefolkningen var nogle af de første, der brugte caps.

I starten mest af alt som en praktisk hovedbeklædning, der kunne beskytte hoved, pande og isse mod solens stråler og dermed gøre udendørsarbejdet lidt mere tåleligt. 

Siden da har kasketten gået sin sejrsgang over hele verden og i alle samfundets lag. I dag er det derfor slet ikke utænkeligt at støde på en cap på hovedet af såvel direktøren som lagermedarbejderen. Det handler blot om lejligheden og hvilket signal, den enkelte ønsker at sende med sin hovedbeklædning. 

En billig hat

Der findes mange forskellig hovedbeklædninger og hatte og fælles for mange af dem er, at de kan være en dyr fornøjelse. Det gælder dog ikke en cap, som ofte er et prisbilligt alternativt til andre former for hovedbeklædning. Det er også en af årsagerne til, at den er blevet så populær, som den er. 

Flere Nyheder