Find de bedste mundbind mod smitte online

07 maj 2020 Astrid Pedersen

Er du – eller har du lige været – underdrejet med en slem forkølelse, en influenza, eller en anden form for luftvejs infektion? Så bør du undlade at komme i al for tæt kontakt med andre mennesker. Du risikerer nemlig at sprede sygdommen, og det er ikke alle, som håndterer den slags lige godt.

Selv om du måske ikke syntes, det var så slemt, reagerer mennesker forskelligt på vira og bakterier. Mange mennesker har et nedsat immun forsvar, og andre er måske tilmed allergikere eller har i forvejen nedsat lunge kapacitet. Og hvis du ikke tager dine forholdsregler kan du hurtigt risikere at smitte en person, som faktisk ikke rigtig kan tåle en virus infektion eller en omgang lungebetændelse.

Kan jeg bruge mundbind mod smitte?

Mundbind yder faktisk en ret god beskyttelse, når det handler om at begrænse smittespredning. Hvis du har behov for at gå ud og handle eller bruge offentlig transport under eller umiddelbart efterfølgende dit sygdoms forløb, bør du således iføre dig et engangs mundbind for at skåne dine omgivelser. Vira og bakterier spreder sig som oftest via dråber – de såkaldte aerosoler, som spredes i en sky omkring dig når du nyser eller hoster.

Med et mundbind kan du effektivt forhindre denne sky i at opstå, og dermed undgå at smitte andre mennesker. Samtidig signalerer du med dit mundbind at du er syg, og at man skal holde afstand såfremt man ønsker at forblive smittefri. Og du viser, at du faktisk tager hensyn til din omverden.

Hvor finder jeg de bedste engangs mundbind?

I disse dage vil du sandsynligvis opleve, at apotekernes og materialisternes hylder for personlige værnemidler er gabende tomme. Du kan i stedet vælge at bestille dine mundbind online. Hos Testsmart finder du CE mærkede 3 lags mundbind til privat brug – læs mere på Testsmart.dk

Flere nyheder