Få lavet tandproteser hos en specialiseret tandtekniker

01 October 2022 Camilla Sørensen

editorial

Næsten alle har haft tandpine på et tidspunkt i deres liv. Og hvis du ikke har det, er det kun et spørgsmål om tid, før du får det. Tandpine er en af de mest almindelige årsager til, at folk opsøger en tandlæge. Der er dog mange andre tandsygdomme, som kan forebygges ved at gå regelmæssigt til tandlæge. I dette blogindlæg vil vi diskutere vigtigheden af at gå til tandlæge, og hvordan man finder en god specialtandtekniker til at lave tandproteser i Hobro, hvis uheldet har været ude!

En protese er en aftagelig erstatning for manglende tænder og det omkringliggende væv. De er fremstillet af akrylharpiks, metal eller en kombination af begge dele. Der findes to typer proteser: komplette og delvise proteser. Komplette proteser bruges til at erstatte alle de naturlige tænder i over- eller underkæben. Delproteser bruges til at erstatte en eller flere manglende tænder, når der stadig er nogle naturlige tænder tilbage.

tandproteser

Hvad er en tandprotese?

En protese er en aftagelig erstatning for manglende tænder og det omkringliggende væv. De er fremstillet af akrylharpiks, metal eller en kombination af begge dele. Der findes to typer proteser: komplette og delvise. Komplette proteser bruges til at erstatte alle de naturlige tænder i over- eller underkæben. Delproteser bruges til at erstatte en eller flere manglende tænder, når der stadig er nogle naturlige tænder tilbage.

Tandproteser har eksisteret i århundreder, og den første registrerede brug stammer tilbage fra 700 e.Kr.! I 1820 blev den første porcelænsprotese fremstillet, og i 1908 opfandt Charles Landis den første røntgenmaskine til tandlægebehandling, hvilket revolutionerede den måde, tandplejen blev praktiseret på!

Tandproteser har mange fordele, bl.a:

– Forbedring af evnen til at tygge og tale

– genoprettelse af ansigtets udseende ved at forhindre nedsunkne kinder og læber

– at give støtte til ansigtsmusklerne

– at gøre det lettere at spise en afbalanceret kost, fordi de forbedrer tyggeevnen

– forbedre selvværd og selvtillid ved at give dig et naturligt-smilende smil.

More articles