Brug et budgetskema inden du låner penge

08 juli 2021 Lotte Hindsberg

Inden du låner penge, og det er uanset om du låner et stort eller lille beløb eller om du låner i en almindelig bank eller i en online bank skal pengene betales tilbage. Derfor er det vigtigt at du har luft i din økonomi til at betale de månedlige afdrag. Det kan koste dyrt både økonomisk og personligt, hvis det ikke er muligt. Start derfor med at udfylde et budgetskema.

Et budgetskema giver dig et overblik over din økonomi og hvad du har af indtægter og udgifter. Har du aldrig udfyldt et budgetskema eller er du i tvivl om hvordan, så søg hjælp hos din famile eller hos en god ven. Du kan også få hjælp på internettet, som har flere budgetskemaer, som er nemme at udfylde. Ansøger du i en traditionel bank, kan du også få hjælp af din bankrådgiver.

Læg ikke et alt for stramt budget

De fleste trives ikke med ikke at have penge på lommen til at mødes med vennerne en gang i mellem. Det er ok for en kort periode, men ikke hvis det er over flere måneder eller år. Det er også vigtigt at have lagt et budget, hvor der er plads til uforudsete udgifter. En bil hvor noget uventet går i stykker eller en grim tandlægeregning. Har du ikke luft i dit budget til uforudsete udgifter, gør du dig selv økonomisk sårba,r over for at kunne betale dine udgifter.

Når du undersøger din økonomi inden du låner, er det en god ide også at undersøge om du har andre lån. Har du flere små lån, kan du overveje om det giver mening at låne flere penge og betale de små lån ud. Som udgangspunkt er det billigere at have et stort lån, frem for flere små. Det kan give dig luft i dit budget, samtidig med at du hurtigere bliver gældsfri.

 

Flere Nyheder