Hvornår har jeg brug for en boligadvokat?

13 January 2020 Astrid Pedersen

editorial

En boligadvokat kan være nyttig i mange forskellige sammenhænge. Du har brug for en boligadvokat når du køber hus eller lejlighed – her kan din boligadvokat sikre, at du ikke begår fejl, som kan komme til at koste dig dyrt i fremtiden. Og så kan du også få brug for en boligadvokat, når en bolig skal skifte hænder uden at der indgår en decideret handel. Der er nemlig stadig en del formalia, som skal ordenes, selv om der måske ikke er økonomi direkte involveret i overdragelsen af boligens ejerskab.

Brug din boligadvokat, når du køber ny bolig

Uanset om du er i markedet efter en ejer eller en andels bolig, eller om du ønsker at bosætte dig i et hus eller i en lejlighed, er det en god idé at have en boligadvokat ved hånden. Du kan for så vidt godt underskrive salgsaftalen med det samme, så længe du sikrer dig, at denne er forsynet med et såkaldt advokat forbehold.

Et advokat forbehold giver dig – eller din boligadvokat – fjorten dage til at gennemlæse al dokumentation, som måtte være relevant for dit boligkøb. Det kan for eksempel dreje sig om referater fra bestyrelses møder i den boligforening, som din ejer eller andels lejlighed tilhører – eller lokalplaner for det område, i hvilket dit drømmehus er beliggende.

Din boligadvokat kan afsløre, om der heri skulle gemme sig forhold, som kunne have indflydelse på din beslutning om køb. Og inden for advokat forbeholdets tidsmæssige ramme kan du så vælge at springe fra bolighandelen, uden at det koster dig en øre!

Få hjælp til dit skøde hos din boligadvokat

Skal boligen overdrages – for eksempel i forbindelse med samlivs ophør – skal skødet opdateres, således at det korrekte ejerforhold fremgår heraf. Du kan læse meget mere om bolighandel og skøde, og finde din boligadvokat, på eboligadvokat.dk

More articles