Slip lyset ind med franske døre

14 February 2022 Lotte Hindsberg

editorial

Har du lyst til at få en lysere bolig har du flere mulighed. Nogle er nemmere end andre. Du kan hente en del ved at male med lyse farver, men er det ikke nok kan du overveje at få sat et ekstra vindue ind i din bolig eller lægge en væg ned. Store rum er generelt lysere end små rum.

Det er to ting der er lidt mere omfattende. Et godt alternativ er at udskifte dine døre med franske døre. Franske døre er døre med glas og virker i princippet som et ekstra vindue og samler samtidig de forskellige rum. Det giver også mulighed for at følge med i, hvad der sker i de andre rum. Noget man som forældre ofte ser som en fordel.

Værelser som sove og børneværelser, hvor man ofte gerne vil have noget privatliv, kan man selvfølgelig vælge en anden type af dør. Du kan læse mere her https://www.melholt.nu/dore/dobbelt-dore.html.

franske døre

Hvilken kvalitet dør skal du vælge?

Der findes overordnet to forskellige typer af døre. Celledøre og massive/kompakte døre. De sidste er som navnet fortæller tykkere og de er gode til værelser, hvor man også gerne vil sikre at der ikke slipper så meget støj ud. F.eks. i badeværelset, bryggerset eller soveværelset. Er det ikke så vigtigt om døren virker støjdæmpende, kan man vælge den lettere celledør. Sammen med døren er det en god ide at vælge en støjdæmpende karm og liste.

Er du i tvivl om du skal vælge den ene eller anden type af dør, kan du få råd og vejledning hos det firma, hvor du har planer om at købe dine døre. Du kan også få hjælp til at få målt på korrekt. Det er vigtigt at dine nye døre passer, da de laves efter mål og derfor ikke kan byttes, hvis der er målt forkert.

More articles