Nye vinduer? Bliv klogere online

07 marts 2019 Astrid Pedersen
Nye vinduer? Bliv klogere online

Når du er i markedet efter en ny bolig, bør du være opmærksom på, hvorledes boligen er disponeret. Dette gælder ikke kun antallet og størrelsen af rum, men også i høj grad antallet og størrelsen af vinduer, samt deres type og placering.

Vinduet – boligens ansigt ud ad til

Man kan sige, at vinduerne udgør en meget stor og vigtig del af boligens udtryk. De søde, små Dannebrogsvinduer, som ofte pryder ældre bygninger (for eksempel bondegårde) er så karakteristiske i deres udtryk, at det slet ikke vil give mening at skifte dem ud med eksempelvis panorama vinduer.

For et gammelt bondehus er denne type vinduer lige så vigtige for husets identitet som bindingsværk og stråtag. Af samme grund er mange af denne type bygninger blevet fredet, således at det faktisk slet ikke er tilladt at udføre den form for ombygning. Det samme gælder for byhuse og etage ejendomme af ældre dato. Og derfor er det vigtigt, at du på forhånd gør dig klart, hvilken type vinduer, du ønsker, inden du beslutter dig for at købe et hus eller en lejlighed i denne kategori.

Mange muligheder med moderne ruder

Du behøver selvfølgelig ikke at være 100% begrænset i dit valg af vinduer, blot fordi dit nye hus eller din nye lejlighed er omfattet af fredning. Du vil for eksempel sagtens kunne skifte ruderne i de kønne vinduer. Hvis du for eksempel ønsker at dæmpe støjen fra trafikken, kan du med fordel kigge på lydisolerende ruder. Og hvis du ønsker at spare en god sjat af din varmeregning væk, er det oplagt at skifte de gamle ruder ud med moderne, energi besparende ruder, som er ekstra isolerede for et minimalt varme spild. Det behøver ikke at koste en formue at skifte ruder eller vinduer.

Læs mere, og få inspiration til nye vinduer, på vafo.dk

Flere nyheder