Kunne du som elektriker blive ansat uden at have en fagforening?

07 December 2019 Anders Lundtang Hansen
Kunne du som elektriker blive ansat uden at have en fagforening?

Vi vil vove den påstand, at hvis du ligefrem tropper op hos din kommende arbejdsgiver og ærligt erklærer, at du ikke er medlem af en fagforening og ikke agter at gøre dig til aktivt medlem noget sted, så ville de nok byde dig velkommen med åbne arme.

Selvfølgelig skal arbejdspladsen behandle dig godt, for ellers kan de komme i problemer på andre måder, og man må ikke forskelsbehandle på baggrund af, om man er medlem af en fagforening eller ej, men derfor kan man jo godt gå og tænke sit som arbejdsgiver.

Det giver nemlig et signal om, at man ikke deltager aktivt i den slags politisk arbejde med boykot, lock out og hidsige overenskomstforhandlinger. 

På den baggrund kan man faktisk risikere, at man i så fald ikke vil få gavn af de fordele, der er indgået ved overenskomstforhandlingerne, og ofte skriver man da også i et stillingsopslag, at man får løn efter gældende overenskomster – men det kan så måske tolkes efter, om man er medlem af en fagforening eller ej.

Det sværeste kan faktisk mest være som elektriker i Køge, at man så bliver set skævt på af de andre ansatte, fordi man så indirekte har meldt sig ud af fællesskabet på den måde.

Man kan sagtens være god til ens arbejde, være social med de andre og kunne støtte hinanden, men man kan risikere at blive frosset ude fra alt fra det sociale til arbejdet, så man næsten oplever det som voksenmobning.

Men man har så af gode grunde ikke en fagforening at klage til, så man skal netop se på, om det kan svare sig for en måske alligevel at melde sig ind i en fagforening.

Det har man nemlig lov til ifølge Grundloven, og man må også helt bestemme, hvilken fagforening man melder sig ind i.

More articles