Få hjælp til alkoholbehandling på et behandlingscenter

24 september 2019 Astrid Pedersen
Få hjælp til alkoholbehandling på et behandlingscenter

Alkohol er et af de farligste og mest vanedannende stoffer på markedet. Alkohol hører under betegnelsen rusmidler, og er, trods sin farlighed, tilgængelig for alle over 18 år. Du kan købe dette opløsningsmiddel til oralt indtag i stort set alle supermarkeder, dagligvare butikker og kiosker – selv tankstationer fører alkohol i forskellige versioner.

Blev alkohol lanceret som nydelses middel på markedet den dag i dag, ville stoffet aldrig nogen sinde blive tilladt – men fordi det har eksisteret så længe, og er så indgroet en del af vores fest kultur, har folk en tendens til at undervurdere dets farlighed. Faktisk er det ikke ugleset, hvis man drikker sig i hegnet hver eneste weekend eller får et par glas vin eller et par øl til maden i hverdagene. Der bliver tvært imod set en smule skævt til én, hvis man siger nej tak til øl eller vin til festen, eller ikke skåler med kollegerne efter fyraften.

Hvordan bliver man alkoholiker?

Har man således tendens til at udvikle afhængighed, er det forholdsvis let at blive alkoholiker i dagens Danmark. Stoffet er nemt at skaffe, og der er ingen, som lægger mærke til hvis man er fuld til fester, eller får et par ekstra glas vin i løbet af hverdagene.

Faktisk når de fleste alkoholikere at udvikle et massivt misbrug inden omgivelserne opdager det. Man er pludselig gået hen og er blevet alkoholiker, hvilket vil sige, at eens forbrug af alkohol er problematisk i en grad, så man ikke kan klare sig gennem hverdagen uden en vis promille af alkohol i blodet. Og så kan det være for sent at gøre noget ved problemet uden at involvere professionel hjælp.

Hvis du har begrundet mistanke om, at en af dine nærmeste har udviklet alkoholisme, kan du få hjælp til tilrettelæggelse af alkoholbehandling på behandlingscenter-stien.dk

Flere nyheder