3 gode tips til dig som overvejer at lave hjemmeside

26 september 2021 Steffen Hansen

Du sidder måske og har en drøm om at starte din egen hjemmeside, enten til din virksomhed, personlige blog eller noget helt tredje. Men den online verden kan godt være svær at befærde sig i, hvis man ikke helt ved, hvor man skal starte ud henne. Det er der heldigvis hjælp til. Vi vil nemlig i dette indlæg komme med tre gode råd til dig, som overvejer at lave din egen hjemmeside. Læs med her. 

1. Domænenavn

Når du skal lave en hjemmeside, så skal du også have et domæne. Et domæne er det navn, som folk skal skrive ind i søgefeltet allerøverst på siden. Med andre ord, det er det navn folk skal finde din hjemmeside på. F.eks. Facebook.dk eller Nemlig.com. Det første du skal gøre, før du køber et domænenavn, er at finde på et navn til din virksomheds hjemmeside. Herefter skal du tjekke, om det er ledigt. Det kan du gøre ved at finde hjemmesider, hvor du kan søge på “domæne ledigt” og så indtaste det navn, du ønsker dit domæne skal hedde. Husk at tjekke om dit domænenavn slutter på .com eller .dk.  Så kan du se om det er tilgængeligt og herefter købe det. 

2. Hjemmesiden

Når du har fundet dit domænenavn og fået det købt, så skal du i gang med at lave din egen hjemmeside. Det kan godt være lidt svært, hvis du ikke helt ved hvordan det fungerer. Her kan du bruge systemer som WordPress eller andre CMS programmer, som er meget brugervenlige, særligt til dig som ikke har erfaring med hjemmesideopbygning. Du kan finde Youtube videoer, som forklarer nogle af de features, der er på WordPress’ program. Har du en ambition om at lave en webshop, så kan du også bruge Shopify. Det hjælper dig med at sætte dit egen webshop op fra bundenog er lige så brugervenligt som WordPress. 

3. Webhotel

Nu kommer der et lidt sværere system, som du måske ikke kender til. Webhotel er en service, som du kan tilkøbe, hvis du gerne vil have, at din hjemmeside kører i døgndrift. Det er med andre ord en server, der søger for opretholdelsen af din hjemmeside. Webhoteller kan du købe som del af en større pakke, hvor du få professionelle til at hjælpe dig godt fra start med din hjemmeside og som sørger for alt kører som smurt.

Flere Nyheder